Nieuws   Proud Nerds

Wat zijn de behoeften van jouw bezoekers?

Herken je dit? Je hebt maandenlang gewerkt aan je nieuwe website, alle functies zijn tot in de puntjes uitgewerkt, maar de bezoekers blijven weg. Je krabt je achter het oor en vraagt je af: “Wat doe ik verkeerd?”. Het probleem is vaak dat je zo gefocust bent op de visie en doelen van jouw bedrijf, dat je vergeet om je echt in te leven in de behoeften van jouw bezoekers. Zij zijn diegenen die jouw website moeten gebruiken en als zij niet vinden wat ze zoeken, zullen ze snel weer vertrekken. Hoe zorg je er dan voor dat je weet wat jouw gebruikers echt nodig hebben?

header image

Gebrek aan inzicht in de behoeften van jouw doelgroep komt vaker voor dan je denkt

Het gebrek aan inzicht in de behoeften van jouw doelgroep is een veelvoorkomend probleem.
Veel bedrijven denken dat ze weten wat hun klanten willen, maar de realiteit is vaak anders. Ze baseren hun aannames op intuïtie of op beperkte marktonderzoeken. Dit kan leiden tot websites die er mooi uitzien, maar die niet functioneel zijn en niet aansluiten bij de behoeften van de gebruiker. Vanuit klanten krijgen we ook wel te horen: ‘Ja, maar als we onze gebruikers om hun mening vragen, willen ze ook dat we er wat mee gaan doen’. Organisaties zijn vaak bang om valse verwachtingen te scheppen bij gebruikers en betrekken hen om die reden niet bij het ontwerpproces. Dit is jammer, want juist die betrokkenheid van jouw eindgebruiker zorgt voor een mooi eindresultaat.

Alle moeite voor niets!

De gevolgen van een website die niet aansluit bij de behoeften van de gebruiker kunnen groot zijn. Het kan leiden tot:

  • Bezoekers haken snel af: Bezoekers verlaten je website snel weer doordat ze niet worden getriggerd een taak te voltooien.
  • Een lage conversie rate: Bezoekers ondernemen geen actie, zoals het maken van een aankoop of het aanvragen van een offerte.
  • Een slechte vindbaarheid in zoekmachines: Zoekmachines zoals Google geven voorkeur aan websites die relevant zijn voor de zoekopdrachten van gebruikers.
211012 1109
211012 1109 211012 1109

Hoe zorg je er dan voor dat je weet wat jouw gebruikers echt nodig hebben?


Bij Proud Nerds weten we dat het essentieel is om de behoeften van jouw gebruiker echt te begrijpen.
De sleutel tot het begrijpen van jouw gebruiker zit in het verwachtingsmanagement. Benader gebruikers op de juiste manier en communiceer transparant. Dan voelen ze zich juist betrokken bij het proces en begrijpen ze het eerder als iets (nog) niet mogelijk is. Daarom bieden we een uitgebreide dienstverlening aan op het gebied van UX-design. Onze experts voeren gebruikersonderzoeken uit om inzicht te krijgen in de wensen en behoeften van jouw doelgroep. Op basis van deze inzichten ontwerpen we vervolgens een website die niet alleen aantrekkelijk is, maar ook gebruiksvriendelijk en effectief.

Het is van cruciaal belang om te begrijpen wat jouw gebruikers echt nodig hebben. Door middel van gedegen gebruikersonderzoek en een zorgvuldig ontwerp kunnen we ervoor zorgen dat jouw website niet alleen bezoekers aantrekt, maar ook converteert.

Hulp nodig?

We kijken graag met je mee!

Vraag een Expert Review aan

Samen kunnen we jouw website optimaliseren.

Yoshy Boeklagen Min Yoshy Boeklagen Min
Yoshy Boeklagen Min