Nieuws   Proud Nerds

De laatste ontwikkelingen binnen Umbraco

Bij Proud Nerds bouwen we website met Umbraco of met WordPress als Content Management Systems (CMS). We hebben dan ook voor beide CMS developers in huis die over de juiste kennis en expertise beschikken om hoogwaardige websites te programmeren. Ontwikkelingen binnen deze vakgebieden gaan razendsnel. Daarom sturen we onze developers graag op pad om hun kennis up-to-date te houden!

Codegarden 2024

Zo reisden Umbraco-developers Luuk en Colin af naar Denemarken, om Umbraco Codegarden te bezoeken. Dit is de grootste internationale Umbraco conferentie ter wereld en wordt georganiseerd door Umbraco zelf: geen betere plek om over de laatste ontwikkelingen te horen dus! Colin deelt graag wat hij hier heeft opgestoken. 

20240612 085434

Toekomstige overstap naar de nieuwe versie van Umbraco

Eens in de zoveel tijd komt Umbraco met een nieuwe versie. Sommige versies worden lang ondersteund (long-time-support, LTS) en andere versies worden kort ondersteund (short-time-support, STS). Op dit moment maakt Proud Nerds gebruik van Umbraco 13, een versie met een LTS. Inmiddels is ook Umbraco 14 uit, maar wordt slechts één jaar ondersteund (STS) en is daarom minder stabiel en kan kinderziektes bevatten. Proud Nerds kiest voor kwaliteit en gaat daarom pas over op een nieuwe versie van Umbraco wanneer deze wél LTS heeft. Dit zal Umbraco 17 zijn, en voortborduren op voorgaande (STS) versies. Onze keuze om weer aan te haken op de 17e versie werd positief bevestigd tijdens de conferentie.”

Nieuwe mogelijkheden in front- en backend

“Gezien wij veel custom-packages hebben, zal Umbraco 17 handige mogelijkheden bieden met de nieuwe extension en management API. Deze extension API zorgt ervoor dat we eenvoudig de backoffice kunnen uitbreiden, denk hierbij aan het eenvoudiger kunnen bouwen van custom imports, het maken van dashboard voor bijvoorbeeld verlopende content en het beter personaliseren van de backoffice. Verder biedt de management API meer mogelijkheden om vanuit andere applicaties, servers of zelfs de website te communiceren met de backoffice van Umbraco. Daardoor kunnen wij het Umbraco platform beter uitbreiden!

Verder zijn er nog tal van andere wijzigingen aan de backoffice, denk hierbij aan verbeteringen aan de performance, de look-and-feel en de iconen. Echter blijft de gebruikersinterface grotendeels hetzelfde zodat editors nog steeds eenvoudig hun weg kunnen vinden in de backoffice. Dat is wel zo fijn voor de websitebeheerders van jouw bedrijf.”

Ook zullen voor ons als developers nog een tal aan wijzigingen worden gedaan. Deze wijzigingen zullen het ontwikkelproces versnellen en de samenwerking van headless-systemen verbeteren. Dat is voor ons fijn, want bij Proud Nerds hebben we verschillende front-end en backend specialisten in huis die headless werken! Zo kan de link tussen de backoffice en de front-end van jouw website nog beter gelegd worden.”

De vindbaarheid van jouw website opschroeven

"Wij hebben een eigen search package gebouwd die toegevoegd kan worden aan jouw Umbraco-website. De package helpt jouw website beter vindbaar te maken. Tijdens het congres hebben we gezien dat de Umbraco-community integraties heeft gemaakt voor Algolia: een compleet search-platform. Algolia is flexibel, snel en toont data in een zeer uitgebreid dashboard. Door Algolia te integreren met onze eigen search-package kunnen we de gebruikersflow op de website nóg verder optimaliseren. Daardoor kunnen contentbeheerders beter inzien op welke keywords vaak wordt gezocht. Zo kun jij inzien over welke onderwerpen jouw websitebezoekers informatie zoeken of jouw pagina nog beter vindbaar maken!"

Contact

Interesse in een nieuwe website?

Laten we samen kijken naar de mogelijkheden!