Omroep Max online
Een miljoen mensen bezoekt elke maand MaxVandaag.nl, de website van het immens populaire Omroep Max. Programma’s als Heel Holland bakt en Bed & Breakfast zijn niet meer weg te denken van de buis. Met het contentplatform MaxVandaag.nl voorzien Omroep Max en Proud Nerds sinds 2015 in de informatiebehoefte van de doelgroep. Eind 2020 ging een re-design live. Ons continue gezamenlijke doel: álle 50-plussers bedienen.
CHALLENGE: Overzicht en gemak voor de 50-plusser
Hoe zorgen we ervoor dat we onze doelgroep ook online in hun informatiebehoefte voorzien? Dat was de vraag waarmee Omroep Max in 2015 aanklopte bij Proud Nerds. Alhoewel Omroep Max ook jonge fans heeft, bestaat de doelgroep overwegend uit 50-plussers. Max wil hen een gebruiksvriendelijk contentplatform met een geweldige beleving bieden. Op MaxVandaag.nl vind je dagelijks nieuwe informatie, leuke spelletjes en prijsvragen en het programma-aanbod van de omroep.
100.000 unieke bezoekers per maand. Dat was het oorspronkelijke doel. Dat werd in no-time behaald. Het doel werd bijgesteld naar 1.000.000. Ook dat aantal is inmiddels is gerealiseerd (met 3,5 miljoen pageviews!). 1,5 miljoen is de nieuwe doelstelling. Met het recente re-design is de 1,2 miljoen bezoekers al een keer aangetikt. Dus let op onze woorden: ook dat aantal gaan we samen halen.
PROCESS: Gebruiksvriendelijkheid
De 50-plusser staat continu centraal in de samenwerking tussen Omroep Max en Proud Nerds. In het geval van MaxVandaag.nl heeft Omroep Max een ontwerp aangeleverd waarbij de focus ligt op gebruiksvriendelijkheid. Proud Nerds heeft dit doorgevoerd in de techniek. Met het design en de techniek willen we ervoor zorgen dat gebruikers de site vinden, maar ook binnen de website hun weg weten te vinden en blijven terugkeren.
Verwar dat niet met betutteling, de meeste 50-plussers weten hun weg online prima te vinden. Maar binnen de doelgroep zijn er grote verschillen. Aan elke bezoeker is gedacht. Voor mensen die wat beven, maakten we de buttons minstens 40 pixels. Voor bezoekers met een visuele beperking is een voorleesfunctie ingebouwd. En voor de onervaren internetter gebruiken we consequent icoontjes mét tekst.